بهترین مرکز گفتار درمانی در کرج:کندر (گیاه)
کُندُر (Olibanum) گیاهی دارویی است از راسته افراسانان (Sapindales) که از شیره آن هم به عنوان خوشبوکننده استفاده میشود. شیره کندر را معمولاً با اسپنددانه میسوزانند. در عربی به آن صمغ معنوی گویند.
نام علمی این گیاه Boswellia thurifera یا B. sacra و همچنین B. carterii است. طعم این عصاره بسیار تلخ است.
محتویات
۱ کاربردهای پزشکی و دارویی
۲ خواص کندر
۳ نحوه استفاده
۴ نظر حکما
۵ نگارخانه
۶ منابع
کاربردهای پزشکی و دارویی
میوهٔ این گیاه را(که پوستهای چرب دارد و به اندازهٔ یک نخود است)خام میخورند.همچنین در فارس میوه آن را میکوبند و غذایی به نام آب بنه از آن بدست میآورند. میوهٔ نرسیده و خام آن را بنه شک گویند که نوعی ترشی به همان نام از آن درست میکنند و با دانههای رسیدهٔ آن بنه شور درست میکنند که نوعی تنقلات است. همچنین، کندر پس از جوشاندن به مادهای به نام سقز تبدیل میشود که مانند آدامس حالت ارتجاعی دارد، با این تفاوت که سقز بعد از فرو دادن هضم میشود.[۱]
صمغ کُندُر یَمَنی
خواص کندر
جویدن کندر مانند آدامس لثه را محکم میکند و بوی دهان را میزداید، و روایت شده برای قطع ادرار و بلغم میتوانید از آن مصرف کنید. از قدیم بر مصرف کندر، به ویژه در زنان باردار و تأثیر آن روی حافظه نوزاد، تأکید شدهاست. با توجه به تحقیقاتی که روی بیش از ۱۰۰ نفر از مادرانی انجام شدهاست که قبل از زایمان به مدت طولانی (۳ الی ۴ ماه) از کندر استفاده کردهاند، معلوم شد که مصرف بیش از حد آن موجب بیشفعالی کودکان آنها شده است، اما مادرانی که به مدت یک ماه یا کمتر از کندر استفاده کردهاند کودکانشان بیشفعال نشده و همچنین از هوش بالایی برخوردارند.[نیازمند منبع]
این نوشتار به هیچ منبع و مرجعی استناد نمیکند. لطفاً با افزودن یادکرد به منابع قابل اعتماد برطبق اصول تأییدپذیری و شیوهنامهٔ ارجاع به منابع، به بهبود این نوشتار کمک کنید. مطالب بدون منبع ممکن است به چالش کشیده و حذف شوند.
نحوه استفاده
آن را بکوبید و هر روز صبح ناشتا یک قاشق مربا خوری از آنرا در یک استکان آب حل و مصرف کنید. میتوانید آن را در دهان بگذارید و به صورت آدامس از آن استفاده کنید، البته در این حالت کندر کمی تلخ است.
نظر حکما
از نظر حکمای طب سنتی، کندر گرم و خشک است و از نظر خواص آن معتقدند که خشککننده و قابض و بندآورنده خون است، گازها را تحلیل میبرد و در تقویت حافظه بسیار مؤثر است، از خونریزیهای خارجی و خونروی از سینه جلوگیری میکند و، اگر با صمغ خورده شود، برای رفع بدبویی بینی و تنگی نفس و سرفه مزمن رطوبتی مؤثر است. همچنین، اگر با عسل خورده شود، برای رفع فراموشی مفید است. اگر تا چند روز هر روز ۳ گرم آن را در آب بخیسانید و ناشتا بخورید، برای رفع فراموشی و زیادی بلغم مفید است.[نیازمند منبع]
جویدن کندر قند خون را کاهش می دهد .[نیازمند منبع] خوردن کندر باعث افزایش میل جنسی میشود.