مجهزترین گفتاردرمانی در کرج:قرصهای تیروئید چه ارتباطی با پوکی استخوان دارند
کمکاری تیروئید بیماری شایعی است و در حال حاضر افراد زیادی به دلیل این بیماری در حال دریافت داروی لووتیروکسین هستند. لووتیروکسین درواقع ترکیبی کاملا مشابه هورمون اصلی تیروئید است و میان مردم به قرص تیروئید معروف است.اما آیا خوردن این قرص ها موجب پوکی استخوان می شود؟
پوکی استخوان، یعنی کم شدن قوام و کیفیت استخوان. این بیماری شایعترین بیماری اسکلتی در بشر است. هرچه سن افراد بالا میرود؛ شیوع این بیماری بیشتر میشود. در خانمها بعد از سن یائسگی احتمال ایجاد این بیماری بسرعت زیاد میشود؛ به طوری که بعد از 60 سالگی حدود 40 درصد زنان دچار این بیماری هستند.
این بیماری هیچگونه علائمی مثل درد ندارد، به همین دلیل آن را بیماری خاموش میگویند؛ چون استخوان پوک با کمترین ضربه میشکند. شکستگی مهرهها در این بیماری خیلی آسان رخ میدهد. بلند کردن یک جسم کمی سنگین، خم شدن زیاد یا حتی عطسه شدید میتواند باعث شکستگی مهرهها شود. این شکستگیها ابتدا کم سروصداست و تنها میتواند فرد را دچار کمردرد کند، ولی در درازمدت بسته به محل شکستگی میتواند باعث محدودیت تنفسی (مهرههای سینهای) یا بیماری گوارشی (مهرههای شکمی) شود. یکی دیگر از شکستگیهای رایج در افراد مسن مبتلا به پوکی استخوان، شکستگی قسمت بالایی استخوان ران (داخل لگن) است که به دلیل افتادن مستقیم روی ران رخ میدهد.
باید بدانیم فعالیت ورزشی بخصوص در کودکی و جوانی باعث افزایش میزان اوج استحکام استخوانی خواهد شد و به این ترتیب در پیری که تراکم استخوان رو به افول میرود، پوکی استخوان دیرتر ایجاد خواهد شد. مصرف کلسیم و ویتامین D به میزان کافی در تمام سنین از کودکی تا پیری نیز یکی از راههای بالا بردن تراکم استخوان است.
در پایان باید تاکید کنم برای داشتن استخوانهای سالم و محکم مهمترین اصل، خوردن مواد حاوی کلسیم مثل لبنیات در تمام عمر از صفر تا صد سالگی و داشتن فعالیت بدنی در تمام عمراست و البته در کنار این اصول، استفاده منطقی از داروها نیز اهمیت دارد.