بروز سرگیجه میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. قرص بتاهیستین (Betahistine) از داروهایی است که به منظور درمان بیماری منییر یا همان سرگیجههای شدید که به دلیل افزایش مایع گوش میانی ایجاد میشود مورد استفاده قرار میگیرد. خشکی دهان، تار شدن دید، بیخوابی، سردرد، خستگی و حالت تهوع برخی از عوارض مصرف این دارو است.
چرا دچار سرگیجه میشویم؟
همه ما حداقل چندین بار در زندگی دچار سرگیجه شدهایم. در این شرایط تعادل خود را از دست داده و تصور میکنیم محیط اطراف به دور ما میچرخد. بروز این حالت ناخوشایند دلایل مختلفی میتواند داشته باشد. شایعترین علت سرگیجه بیماریهای مربوط به گوش مثل عفونت گوش میانی است. علاوه بر این بیماریهای مربوط به مغز و اعصاب هم میتوانند در بروز این حالت نقش برجستهای داشته باشند. لازم به ذکر است که در سرگیجه واقعی فرد احساس میکند، ساختمان دور سرش میچرخد یا مثل آهنربا به طرف زمین کشیده میشود در حالیکه افراد مبتلا به برخی از بیماریها مثل کم خونی یا افزایش فشار خون دچار نوعی سرگیجه میشوند که بیشتر باعث ضعف در راه رفتن میشود. این افراد به اشتباه تصور میکنند دچار سرگیجه شدهاند. درمان سرگیجه با شناسایی علت وقوع آن قابل درمان است. گاه بیماری میگرن یا وجود تومورهایی در مغز علت این عارضه است که باید درمان شود. به طور کلی اگر سرگیجه به دلایل جدی ایجاد نشده باشد با کمی استراحت و مصرف برخی از داروهای آرامبخش برطرف میشود. گفتیم شایعترین سرگیجهها مربوط به گوش میانی است. در ادامه با داروی بتاهستین که به منظور درمان این نوع سرگیجهها تولید و روانه بازار شده است آشنا میشویم.
قرص بتاهیستین (Betahistine) از داروهایی است که به منظور درمان بیماری منییر یا همان سرگیجههای شدید که به دلیل افزایش مایع گوش میانی ایجاد میشود مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو با تغییراتی که در خونرسانی گوش میانی ایجاد میکند باعث بهبود علائم و درمان بیماری میشود. بتاهیستین به صورت قرصهای ۸ و ۱۶ میلیگرمی در دسترس است. بهتر است افراد مبتلا به بیماری منییر علاوه بر مصرف دارو با استفاده از یک رژیم غذایی کم نمک و انجام ورزش روزانه به بهبود بیماری خود کمک کنند.
نامهای تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نام های تجاری
–
موارد مصرف
درمان سرگیجه
عوارض
خشکی دهان، تار شدن دید، بیخوابی، سردرد، خستگی، داشتن حالت تهوع و استفراغ، ایجاد درد در معده بعد از خوردن غذا، ورم کردن لبها و صورت، تنگی نفس، افسردگی، خشکی و خارش پوست
تداخل دارویی
در این رابطه با پزشک مشورت کنید
مقدار و نحوه مصرف داروی بتاهیستین
اگرچه بهتر است دوز مصرفی به صورت دقیق توسط پزشک تعیین گردد اما به طور معمول به منظور درمان بیماری منییر در بزرگسالان در ابتدا ۱۶ میلیگرم از دارو از راه خوراکی و به تعداد سه بار در روز تجویز میشود. دوز نگهدارنده دارو معمولاً بین ۲۴ تا ۴۸ میلیگرم در روز است.
نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید
در صورتیکه بیمار سابقه ابتلا به بیماریهایی مثل آسم، ناراحتیهای گوارشی و ناراحتیهای قلبی-عروقی داشته باشد این دارو را بااحتیاط باید مصرف کند.
مصرف داروی بتاهیستین در دوران بارداری و شیردهی تنها با نظر پزشک مجاز است.
دارو را طبق تجویز و دستور پزشک متخصص مصرف کنید.
اگر یک نوبت را فراموش کردید، در نوبت بعد دوز دارو را بیشتر نکنید.
هیچگاه مصرف دارو را خودسرانه قطع نکنید.
فهرست تمام داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید.
در صورت وجود توده در غدد فوق کلیوی حتماً به پزشک اطلاع دهید.
توصیه میشود این دارو را همراه با یک وعده غذایی سبک مصرف کنید.
در مدت درمان با این دارو از اقدام جهت بارداری خودداری نمایید.
در صرت بروز سردرد یا ناراحتیهای گوارشی به پزشک مراجعه کنید.
چنانچه دچار سرگیجههای خفیف میشوید و قصد دارید از طریق درمانهای خانگی و گیاهی آن را رفع کنید ما به شما مطالعه لینک زیر را در این زمینه پیشنهاد میکنیم:
امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم در صورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله “ستاره” در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.