خطر زایمان طبیعی دوقلوها
عمل سزارین زنان بارداری که بچه دوقلو در شکم خود دارند، خطر مرگ نوزادان را کاهش میدهد.
بنا به اظهار پزشکان، زایمان طبیعی بچه های دوقلو برای نوزادی که پس از نوزاد اول به دنیا میآید، ممکن است با خطراتی همراه باشد و بهتر است زایمان این بچه ها از طریق عمل سزارین صورت گیرد.
بررسیهای انجام شده توسط پزشکان نشان میدهد زایمان طبیعی دوقلوها در حدود 8 برابر احتمال مرگ فرزند دوم را افزایش خواهد داد.
کودکان نترس، ورزشکاران آینده
تازه ترین یافته ها حاکی از این است، بچه هایی که در دوران کودکی خصوصا بین سنین 5 تا 11 سالگی شجاع هستند، سه برابر بیش از همسالان خود که مرتبا دچار تشویش و دلواپسی هستند، در بزرگسالی در فعالیتهای ورزشی موفق می شوند؛ بچه هایی که بی باک ترند، ریسک بیشتری میکنند و دوست دارند خطر را لمس کنند. آنها از آسیب دیدن نمیترسند و از ارتفاع، ترس به دل راه نمیدهند. حتی کسانی که در دوران بچگی ادعای دلیری و شجاعت میکردهاند، اگر چه واقعا این طور نبودهاند ولی از پتانسیل بالقوه و انرژی مثبتی برای انجام کارهای بزرگ برخوردارند و در مقایسه با کسانی که همیشه نگران بوده دلهره داشتند یا تمایل به گوشه گیری داشته، منزوی بودند و یا مرتبا گریه کرده و بهانه گیری میکردند و از هر گونه تغییر و تحولی می ترسیدند، بسیار موفق ترند. لذا ریشه موفقیت ورزشکاران ممتاز و برجسته به دوران کودکی آنها برمی گردد. از طرفی موفقیت در رویدادهای ورزشی به نوبه خود استمرار و شرکت در فعالیتهای ورزشی و داشتن یک زندگی پویا و سلامت جسمانی را تقویت میکند.
علت زودرنجی نوجوانان
پژوهشگران به یکی از علل فیزیولوژیک زودرنجی و عصبانیت در نوجوانان پی بردهاند. این حالات به علت افزایش موقتی فعالیت بخشی از سلولهای عصبی در مغز رخ میدهد.
هنگامی که یک کودک به مرحله بلوغ میرسد، میزان ارتباطات عصبی در بخش خاصی از مغز موسوم به قشر پرهفرونتال افزایش مییابد. این بخش، در ارزیابی روابط اجتماعی و برنامه ریزی و کنترل رفتارهای اجتماعی نقش دارد و این تغییرات، موجب میشود نوجوان در زمان مواجهه با حالات احساسی و روانی، دچار سردرگمی و در نتیجه زودرنج و خشمگین میشود.
دستگاه تشخیص علت گریه نوزادان
اخیرا یک مخترع، دستگاهی ساخته است که میتواند ظرف 20 ثانیه، علت گریه نوزاد را تشخیص دهد.
مخترع این دستگاه میگوید ابتدا انواع گریه های پسر خود را مورد مطالعه و بررسی قرار داده و سپس در باره چندین نوزاد تحقیق کرده است. او با شناسایی 5 نوع گریه نوزاد، دستگاه خود را طراحی کرده و ساخته است.
این دستگاه، همانند ماشین حساب است و با باتری کار میکند. دستگاه، یک صفحه نمایشگر دارد که روی آن 5 تصویر مربوط به نوع گریه های کودک نشان داده میشود. گریه های نوزادان میتواند به گرسنگی، خستگی، ترس، عصبی بودن و احساس درد مربوط باشد. هنگامی که کودک گریه میکند، دستگاه شروع به کار میکند و در 20 ثانیه تصویر مربوط به هر یک از علل فوق در صفحه نمایشگر ظاهر میشود.
بند ناف؛ منبعی سرشار
دانشمندان برای استخراج بیشتر سلولهای پایه از بند ناف نوزادان، شیوه نوینی یافتهاند که به آنها کمک میکند تا بتوانند از این منبع قابل توجه، سلولهای بنیادی بیشتری را برای مصارف درمانی و پزشکی استخراج کنند.
بند ناف، از جمله منابع بسیار غنی سلولهای پایه در بدن به شمار میرود و میتواند به عنوان جانشینی برای مغز استخوان مورد استفاده قرار گیرد. سلولهای پایه قابلیت تبدیل شدن به انواع سلولهای مختلف بدن را دارند و از اینرو برای مصارف درمانی بی نهایت مهم هستند.
خنده، دوای هر درد
خنده نقش بسیار مهمی در سلامتی انسان ایفا میکند. نه تنها خنده، بلکه حتی انتظار کشیدن برای یک واقعه شاد یا جالب و خنده دار میتواند موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش استرس در انسان شود.
بنا به اظهار محققان، وقایع خنده آور در طول روز به طور قابل توجهی سطح هورمونهای استرس زا در خون را کاهش میدهد و از سوی دیگر غلظت مواد شیمیایی آرامش بخش را بالا میبرد.
مکیدن انگشت یا پستانک و مشکلات دندان
به گفته محققان مکش بیش از حد انگشتان یا پستانک پس از 2 سالگی میتواند منجر به مشکلات دائمی دندانها در کودکان پیشدبستانی شود. با مطالعهای که بر روی چند تن از کودکان از زمان تولد تا 5 سالگی انجام شده است مشخص شده که بین دندانهای فک بالا و فک تحتانی چنین کودکانی یک فضای غیر نرمال ایجاد میشود.
همچنین، مکیدن شدید، مثل مکش انگشتان، دندانها را از هم جدا میکند. بهترین زمان برای ترک عادت مکیدن تا 24 ماهگی است و ترک عادت مکیدن انگشت مشکل است و باید از ابتدای آغاز به این کار، از آن جلوگیری شود.
بر اساس این یافت ها، شیر دادن به نوزاد از طریق پستان در سال اول زندگی تأثیری بر دندانهای وی ندارد.
دانش آموزان بی انگیزه در سنگاپور
در کشور سنگاپور، والدین، فرزندان خود را زیر فشار طاقت فرسایی قرار میدهند تا در تحصیلات خود به موفقیت دست یابند. این فشارها به حدی است که اگر دانش آموزی نمره پایین در امتحانات مدرسه بیاورد، دست به خودکشی میزند. اما علیرغم این فشارها، پژوهشگران اعلام کرده اند که دانش آموزان سنگاپوری از دانش آموزان سایر کشورها، بهتر نیستند.
از سوی دیگر خانوادههای سنگاپوری هر روز بیش از 570 هزار دلار برای استخدام معلمان خصوصی هزینه میکنند و 33 درصد دانش آموزان این کشور معلم خصوصی دارند. همچنین از هر سه دانش آموز 9 تا 12 ساله سنگاپوری، یک نفر معتقد است که ادامه زندگی با چنین شرایطی، ارزش ندارد. پژوهشگران معتقدند آنچه باعث افزایش فشار روحی دانش آموزان میشود، والدین آنها هستند نه معلمان